aothedugr

Ιnvesto.gr: H μαθητική υπηρεσία που «χρηματοδοτεί» επιχειρηματικές ιδέες Κύριο

  • Posted on:  Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016 16:02
  • Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

n-MATHITES-large570Μια φορά και έναν καιρό μια ομάδα μαθητών από το 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακαστα τέλη του έτους 2015, με τόλμη και θάρρος αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα "Eικονική Eπιχείρηση", που διοργανώνει το "Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece". Έτσι, λοιπόν, άρχισε η περιπλάνησή τους στα μονοπάτια της επιχειρηματικότητας.

Για να δημιουργήσουν όμως μια επιχείρηση έπρεπε να βρουν μια καλή επιχειρηματική ιδέα. Στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας διδάχτηκαν ένα απόσπασμα από το διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη "Ζητείται Ελπίς", στο οποίο ο συγγραφέας, βιώνοντας, το αίσθημα της φρίκης του πολέμου, φανταζόταν την ύπαρξη ενός γραφείου ιδεών. Η ομάδα μετέφερε την ιδέα του συγγραφέα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και της πνευματικής χειραγώγησης και οραματίστηκε μια κοινωνία όπου οι ιδέες θα ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον πομπό και τον δέκτη.

Η ανάγκη μας να δημιουργήσουμε κάτι το οποίο μπορεί να προσαρμόζεται διαρκώς στο εξαιρετικά μεταβλητό μας κόσμο, μας οδήγησε στο να επινοήσουμε μια υπηρεσία που αναδεικνύει την αξία των ιδεών, καθώς κάθε πρόοδος στην ανθρωπότητα ξεκινάει από μια ιδέα στο μυαλό ενός ανθρώπου. Έτσι κάναμε το όραμά μας πραγματικότητα δημιουργώντας την υπηρεσία INVESTO!

2016-03-20-1458483786-2137485-

Τι είναι λοιπόν η "Investo"; Η υπηρεσία μας Investo είναι μια πλατφόρμα κατάθεσης επιχειρηματικών ιδεών και αναζήτησης επενδυτών. Οι χρήστες (''δημιουργοί ιδεών'') μοιράζονται την επιχειρηματική τους ιδέα αποβλέποντας στην εύρεση χρηματοδοτών οι οποίοι εκτός από την οικονομική τους συμβολή θα προσφέρουν κίνητρα σε «επενδυτές» που θα συγχρηματοδοτήσουν την υλοποίηση της ιδέας τους. Η υπηρεσία καθιστά προσβάσιμο το περιεχόμενο των έργων, όπως βίντεο, φωτογραφίες, εικόνες, σχόλια, δεδομένα, κείμενα, λογισμικό, εν γένει υλικό και πληροφορίες, καθώς και τα συναφή εμπορικά σήματα και πνευματικά δικαιώματα των εν λόγω έργων.

Δεν αρκεί όμως μια επιχειρηματική ιδέα για να κάνεις ένα καινούργιο start up, πρέπει να υπάρχουν άτομα που θα την ενστερνιστούν και θα καταθέσουν την ψυχή τους για να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με την δημιουργικότητα και την αμέριστη βοήθεια από τον υπεύθυνο καθηγητή Ευστάθιο Αδαμόπουλο και την εθελόντρια-σύμβουλό μας Νίκη Καλκαβούρα να μας συνοδεύουν, άρχισε το ταξίδι της υλοποίησης. Έπειτα από την ανάθεση των ρόλων στα μέλη της εικονικής επιχείρησής μας, ακολούθησε καταιγισμός ιδεών για την επωνυμία της.

2016-03-20-1458484063-2203972- DSC0324-thumb

Η αγορά του domain name συνεχίστηκε με τη γραφή ειδικού κώδικα για την δημιουργία της ιστοσελίδας μας από τον πολλά υποσχόμενο διευθυντή πληροφοριακών συστημάτων μας. Παράλληλα, η διευθύντρια προσωπικού με ιδιαίτερη κλίση στην ζωγραφική δημιούργησε το λογότυπο, το οποίο απεικονίζει ένα ανθρώπινο κεφάλι μέσα στο οποίο εξαπλώνονται τα κλαδιά ενός δέντρου που συμβολίζουν την διαδικασία γέννησης των ιδεών. Η έκδοση μετοχικού κεφαλαίου από τον διευθυντή οικονομικών μας, η δημιουργία του καταστατικού από την νομική σύμβουλο, η κοινοποίηση των δράσεων μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το γύρισμα του διαφημιστικού σποτ από την διευθύντρια Marketing και δημοσίων σχέσεων αποτελούν κάποια από τα βασικά στάδια της υλοποίησης της ιδέας μας.

Μέσα από αυτό το ταξίδι της επιχειρηματικότητας δεν αποκομίζουμε μόνο γνώσεις, αλλά και πολλές αναμνήσεις που θα αφήσουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ζωή μας. Πίσω από το τελικό αποτέλεσμα κρύβονται πρόσωπα γεμάτα πάθος για την δουλειά τους, συναισθήματα αληθινά και αμοιβαία, πρόσωπα με κοινά οράματα και ιδέες... Ίσως αυτή η αλληλεπίδραση των ξεχωριστών προσωπικοτήτων με πρωτοποριακές ιδέες να οδήγησε αυτή τη συνεργασία σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Η αγάπη για την δημιουργία και για το δημιούργημά μας κάνει την υπηρεσία Investo και τις στιγμές της μοναδικές... Εμείς κάνουμε αυτό που αγαπάμε και αγαπάμε αυτό που κάνουμε, δηλαδή αυτό για το οποίο υπάρχει το βιωματικό πρόγραμμα ''Εικονική Επιχείρηση'', το Junior Achievement.

 

Η υπηρεσία μας:
http://www.investo.gr/
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:
https://www.youtube.com/channel/UCgIMUxUOHTzI1skb-iDePTQ
https://www.instagram.com/investo.gr/
https://www.facebook.com/investo.gr

Τα μέλη της επιχείρησής μας: 
Βασιλική Ραυτοπούλου-Γενική Διευθύντρια
Μιχάλης Σιγανός-Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων
Χαρά Φωτεινέα-Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού
Θεώνη Σιμιτζή-Νομική Σύμβουλος
Στάθης Στάμος-Διευθυντής Οικονομικών
Αγγελική Αβραμίδη-Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
Νικολέτα Ραυτοπούλου-Διευθύντρια Marketing και Δημοσίων Σχέσεων 
Υπεύθυνος καθηγητής: Αδαμόπουλος Ευστάθιος
Eθελόντρια-Σύμβουλος: Νίκη Καλκαβούρα - ασφαλιστική εταιρία METLIFE

Περισσότερα στο Twitter: ΣΕΝ/JA Greece:www.twitter.com/SENJAGreece

 

 

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/

Διαβάστηκε 1170 φορές
ep agogis  

 

Αρθρογραφία

Prev Next Page: