aothedugr

Βιβλία Λυκείου

Βιβλία Λυκείου (3)

eurasia notisΤο εγχειρίδιο "Αρχές οικονομικής θεωρίας: Εισαγωγή στη μικροοικονομία" δεν είναι ένα συνηθισμένο λυκειακό εγχειρίδιο μικροοικονομικής. Το παρόν βιβλίο σκοπό έχει να συνδέσει τη μικροοικονομική ανάλυση που διδάσκεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την αντίστοιχη του πανεπιστημίου.

 

Η σημαντικότερη διάσταση του βιβλίου είναι η "φιλικότερη" θεωρητική προσέγγιση της εξεταστέας ύλης, επεκτείνοντας στο μέτρο που επιτρέπεται τις οικονομικές γνώσεις του υποψηφίου ή του πρωτοετή φοιτητή. Οι συγγραφείς προτείνουν η μελέτη του βιβλίου να συνοδεύεται με την αξιοποίηση του υλικού που ελεύθερα υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.aoth.edu.gr. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί διαδραστικά να εξασκήσει τις οικονομικές του γνώσεις, μέσω κουίζ (ακόμα και από το κινητό του τηλέφωνο!), να διαβάσει ή να ανεβάσει άρθρα, να κατεβάσει - ή, εάν είναι εκπαιδευτικός, να ανεβάσει - προτεινόμενα διαγωνίσματα και πολλά άλλα.

 

Το εγχειρίδιο των Αριστείδη Νότη & Άγγελου Νότη έρχεται να καλύψει ένα σοβαρό "κενό", που έχει διαπιστωθεί να υπάρχει, μεταξύ των οικονομικών γνώσεων που ένας μαθητής λυκείου έχει λάβει και των απαιτήσεων για οικονομικές σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αυτό το επιτυγχάνει με τους εξής τρόπους:

 

• Προσέγγιση της θεωρίας που αφορά τη μικροοικονομική ανάλυση με τρόπο φιλικότερο προς τον μη εξοικειωμένο αναγνώστη

 • Περίληψη των σημαντικότερων τμημάτων της θεωρίας στο τέλος κάθε κεφαλαίου

• 43 υποδειγματικά λυμένες ασκήσεις με τις διαγραμματικές απεικονίσεις τους

 • 52 ασκήσεις πανελληνίων εξετάσεων

 • 60 πρωτότυπα τεστ (10 σε κάθε ένα από τα 5 κεφάλαια και 10 επαναληπτικά)

 • 300 ερωτήσεις της μορφής Σωστό ή Λάθος

 • 170 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής

• 120 πρωτότυπες ασκήσεις προς λύση

• Λεπτομερείς διαγραμματικές απεικονίσεις. 

• Πίνακες οικονομικών συμβολισμών  τυπολόγιο.

Microeconomics για μαθητές λυκείου

  • Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 12:23
  • Γράφτηκε από τον

microeconomicsΤο νέο εγχειρίδιο των Aris Notis & Agelos Notis είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον μαθητή που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με την οικονομική επιστήμη. Η καινοτομία του συγκεκριμένου βιβλίου έγκειται στο ότι οργανώνει την μελέτη της Μικροοικονομίας γιατί εμπεριέχει:

■ 50 υποδειγματικά λυμένες ασκήσεις που έχουν ταξινομηθεί ανά κατηγορία.

■ 75 πρωτότυπα τεστ στο ύφος των πανελλαδικών εξετάσεων που έχουν ταξινομηθεί ανά βαθμό δυσκολίας.

■ 375 ερωτήσεις της μορφής Σωστό ή Λάθος ■ 150 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής

■ 68 ασκήσεις που έχουν τεθεί στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

■ Ανάλυση της θεωρίας προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του Ελληνικού αλλά και του ΙΒ συστήματος εξετάσεων, στο κοινό πεδίο της ύλης.

■ 60 χρήσιμους ορισμούς συγκεντρωμένους στο τέλος του βιβλίου.

■ Περίληψη της ύλης στο τέλος κάθε κεφαλαίου.

■ Πίνακα με όλους τους διεθνείς συμβολισμούς των μικροοικονομικών όρων.

■ Χρήσιμα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις εξετάσεις των οικονομικών τόσο στο Ελληνικό όσο και στο ΙΒ εξεταστικό σύστημα.

Βοήθημα Α.Ο.Δ.Ε.

  • Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2013 09:38
  • Γράφτηκε από τον

aode book[ Το management είναι μία μορφή τέχνης. Είναι η τέχνη του να ενεργοποιείς τους συνεργάτες σου και να τους βοηθάς να δίνουν το 110% των δυνατοτήτων τους. Να προβλέπεις εξελίξεις, να συνδυάζεις διαθέσιμους πόρους και να εφαρμόζεις στην πράξη όσα έμαθες στο πανεπιστήμιο... Είναι συναρπαστικό, κάθε μέρα είναι διαφορετική, κάθε μέρα δημιουργείς, κάθε μέρα βλέπεις την εξέλιξη των αποφάσεών σου. Εάν είσαι άνθρωπος της πράξης και σου αρέσουν οι προκλήσεις, τότε το management είναι αυτό που ψάχνεις. ] 

 

To παραπάνω απόσπασμα, ανήκει σε μία από τις πολλές παρεμβάσεις ακαδημαϊκών και πετυχημένων στελεχών της αγοράς που θα βρείτε στο εγχειρίδιο Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων που κρατάτε στα χέρια σας. Με αφορμή την εξεταστέα ύλη του Λυκείου, οι συγγραφείς επιδιώκουν με παραδείγματα από την καθημερινή μας ζωή και Case studies, να προσεγγίσουν τη δυναμικά αναπτυσσόμενη επιστήμη του management. Επίσης, στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε:

 

-  Σχηματική απεικόνιση σημαντικών εννοιών και ορισμών

 -  330 ερωτήσεις της μορφής Σωστό ή Λάθος 

 - 190 ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής 

 - 25 διαγωνίσματα με την δομή των πανελλαδικών εξετάσεων 

 - 14 Ασκήσεις αποτελεσματικότητας – αποδοτικότητας 

 -  Πίνακες οικονομικών – διοικητικών ορισμών 

 -  Τυπολόγιο

 

Οι συγγραφείς προτείνουν η μελέτη του βιβλίου να συνοδεύεται με την αξιοποίηση του υλικού που ελεύθερα υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aode.gr . Εδώ μπορείτε να δείτε ηλεκτρονικά μέρος του βιβλίου και εδώ έχετε την δυνατότητα να το παραγγείλετε ΧΩΡΙΣ έξοδα αποστολής, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα 10% έκπτωση. 

Βοήθημα Α.Ο.Θ.

  • Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 10:18
  • Γράφτηκε από τον

eurasiaΤο εγχειρίδιο "Αρχές οικονομικής θεωρίας: Εισαγωγή στη μικροοικονομία" δεν είναι ένα συνηθισμένο λυκειακό εγχειρίδιο μικροοικονομικής. Το παρόν βιβλίο σκοπό έχει να συνδέσει τη μικροοικονομική ανάλυση που διδάσκεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την αντίστοιχη του πανεπιστημίου.

 

ep agogis  

 

Αρθρογραφία

Prev Next Page: